Cursos:

tots els cursos:
CURSOS:

- Curs de formació sobre persones amb discapacitat (30 hores)

- Economia Social i gestió en el Tercer Sector (30 hores)

- Curs d'Introducció al sistema Braille de lectura i escriptura (30 hores)

POSTGRAUS:

- Postgrau en Rehabilitació bàsica per a persones amb discapacitat visual B1+B2+B3 (300 hores)

- Curs d'especialització en Educació per a persones amb discapacitat visual (100 hores)

FORMACIÓ BÀSICA I DIVULGACIÓ:

- Canviem el xip: Les persones amb discapactitat (2 hores)

- Barreres envers la discapacitat (2 hores)

- Conéixer la discapacitat visual (2 hores)

- La comunicació de les persones amb discapacitat visual (braille i tiflotecnologia) (2 hores)

- Gossos guia (2 hores)

EXPOSICIÓ PERMANENT LLUÍS BRAILLE:

Hem recollit material diver sobre les ajudes tècniques que utilitzem les persones amb discapacitat visual i el presentem en visites  guiades on es pot interactuar amb alguns d'aquests elements. Aquestes visites es combinen amb xerrades que tenen com a base la conferència "Canviem el xip".

INCLÚS 2014Logotip Festival Inclús
Tras la primera edición de Disdoc, ponemos en marcha Inclús Festival, el Festival Audiovisual de la Discapacidad. ¡Síguenos también en twitter (@inclusfestival) para saber todas las novedades sobre el festival! 

Desprès de la primera edició de Disdoc, posem en marxa Inclús Festival, el Festival Audiovisual de la Discapacitat. Segueix-nos també a twitter (@inclusfestival) per a saber totes les novetats sobre el festival!
Banner Disdoc

Materials per a difusió (descàrregues)


RELACIO DE PREMIATS


-Categoria autor

Primer premi: "Al llarg del camí. les primeres empremtes", d'Àlex Sisó

Segon premi: "Amb qui parlo?", de Maria Lluna Antúnez

Tercer premi: "Quiero", de Bernat Gual-Categoria entitats

Primer premi: "Latitud", de l'associació HAZ

Segon premi: "El desorden de los sentidos", de La Maleta de Proyectos Culturales

Tercer premi: "Vidas", de la Asociación VerdiblancaINICI
ORGANITZACIÓ
ESPERIT
CONTEXT
LA MOSTRA A LA XARXA
ACTIVITAT
FORMAT
REQUERIMENTS
BASES
AMB EL SUPORT DE:


ORGANITZACIÓ

DISDOC’2013 està impulsat i organitzat per l’Aula d’Estudis Socials amb el recolzament humà de l’Associació de voluntaris de “La Caixa”. També compta amb el suport de la Conselleria de Benestar i Familia de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de Barcelona, l’Associació de Discapacitats visuals de Catalunya, xarxa SICOM de solidaritat i comunicació, FESOCA, ECOM,  Federació de Salut Mental de Catlunya entre moltes altres entitats sense ànim de lucre que dia a dia se sumen a recolzar aquesta iniciativa.
L’Aula d’Estudis Socials és una entitat sense afany  de lucre , inscrita en el registre d’Associacions de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb el número 22.670, la finalitat de la qual és la formació dels professionals, estudiants i escolars, així com la de la societat en general, sobre tota mena de problemàtica social, fent però més incidència en el camp de les persones amb disminució. A tal fi imparteix cursos relacionats amb el món social: persones amb discapacitat, economia social, tercer món, quart món, marginació, etc. L’Aula d’Estudis Socials s’ha proposat fermament donar a conèixer a tothom la realitat dels diversos col·lectius de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i el tracte adient envers elles. Entre les diverses iniciatives que es proposa l’associació, hi trobem DISDOC’2013, el primer certamen audiovisual que té com a principal objectiu fer més visible tot allò que afecta a les persones que viuen amb alguna discapacitat.


ESPERIT

La voluntat de DISDOC’2013 és donar visibilització a molts treballs audiovisuals elaborats per  les entitats que intervenen en el món de la discapacitat i que no arriben als grans mitjans de difusió. Així mateix, es vol potenciar els documents audiovisuals realitzats per persones o col.lectius amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat i il.lusions dels discapacitats.


CONTEXT

La mostra tindrà lloc en  el marc del Dia Internacional de la Discapacitat. Es dedicarà un cap de setmana (primer de Desembre) al passi de material audiovisual (documental i ficció). En aquest sentit el tema a tractar pels participants a la mostra ha d'estar relacionat amb les persones discapacitades.

Seran dos dies dedicats al passi de vídeos i documentals on es tractin temes relacionats amb les persones discapacitades (o bé d’altres temàtiques socials, si el documental és considerat força interessant, si bé, fora de concurs).


LA MOSTRA A LA XARXA

Per descomptat, Internet és una eina de difusió molt potent per tota mena d’iniciatives i aquesta mostra no en pot ser aliena. Es crearà un portal d’Internet on s’informarà de tot allò relacionat amb aquest esdeveniment i s’hi inclouran part dels vídeos que van a concurs (sencers o amb tràilers) com també tot aquell material que, per les raons que sigui, no pugui ser inclòs en la programació oficial. Es planteja la possibilitat d’emetre la mostra  en directe via streaming a través d’aquest portal.


ACTIVITAT

Tres dies dedicats al passi de vídeos i documentals on es tractin temes relacionats amb les persones discapacitades. Es comptarà amb dues modalitats: vídeos d’autor i vídeos realitzats per les entitats que treballen en aquest sector.


FORMAT

Passis dels videos i els documentals en una sala de cinema (horari matinal) d’un cap de setmaa. Cerimònia final d’entrega de premis el diumenge. La cerimònia de cloenda comptarà amb la presència de persones que s’han caracteritzat per la seva lluita a favor dels discapacitats i es projectarà un documental o pel.lícula relacionada amb aquesta temàtica.


REQUERIMENTS

No hi ha cap tipus de limitació als participants. Poden participar-hi autors de qualsevol procedència. Pel que fa a les entitats, han de tenir presència a Catalunya i els vídeos presentats a concurs han d’haver estat elaborats per les seves delegacions a Catalunya o Espanya.
La durada dels vídeos i documentals a concurs no pot superar els 90 minuts.
Els vídeos i documentals a concurs s’hauran de presentar 45 dies abans de la celebració del Festival.


BASES


Bases en PDF
Banner "Presenta la teva creació" (JPG)

INICI
ORGANITZACIÓ

1. LLOC I DATA


30 de Novembre i 1 de Desembre de 2013. Cinemes Girona de Barcelona.

2. REQUISITS PER LA PARTICIPACIÓ

  a. La participació està oberta a tothom.
  b. És d’àmbit estatal. En el cas dels col·lectius han de tenir presència a Catalunya
  c. El format de projecció serà DVD PAL.
  d. La durada de l’obra no serà superior als 90 minuts.
  e. El format és lliure.
  f. Hi haurà dues categories: vídeo d’autor i vídeos realitzats per entitats del tercer sector.
  g. L’últim dia de la mostra hi haurà entrega d’un premi (quantitat en metàl·lic – si es troba finançament per fer-ho – i, en tot cas, una  placa o obra artística a determinar) pel guanyador/a de cada categoria.

3. INSCRIPCIÓ i LLIURAMENT DE MATERIAL

DATA LÍMIT D’ENVIAMENT:  15 de novembre de 2013 

Via 1: Per mitjà de la plataforma www.uptofest.com (Preu: 1Up)
Via 2: Penjant el video al youtube i enviant enllaç per mail a aes@aes.cat
Via 3:Per correu postal a  la seu d’ Aula d’Estudis Socials:

C/ Cardenal Reig, 32, 08028 Barcelona, telf.: 93-447-06-06.

Via 2 i Via 3 caldrà adjuntar la informació següent:

  o Nom i dades de contacte del director/a que figurarà com autor/s de l’obra.
  o Títol i sinopsi de l’obra en català o castellà.
  o Fitxa tècnico – artística bàsica.
  o CIF/NIF de la productora i/o entitat (quan es doni el cas)

NO SERAN ADMESES LES INSCRIPICIONS I LLIURAMENTS D’OBRES POSTERIORS A LA DATA LÍMIT INDICADA.

4. JURAT
 
a. Hi haurà un premi per categoria concedit pel Jurat de la Mostra.AMB EL SUPORT DE:


Grupo Sifu

Tornar a l'inici

Tornar a l'AES