Cursos:

tots els cursos:
CURSOS:

- Curs de formació sobre persones amb discapacitat (30 hores)

- Economia Social i gestió en el Tercer Sector (30 hores)

- Curs d'Introducció al sistema Braille de lectura i escriptura (30 hores)

POSTGRAUS:

- Postgrau en Rehabilitació bàsica per a persones amb discapacitat visual B1+B2+B3 (300 hores)

- Curs d'especialització en Educació per a persones amb discapacitat visual (100 hores)

FORMACIÓ BÀSICA I DIVULGACIÓ:

- Canviem el xip: Les persones amb discapactitat (2 hores)

- Barreres envers la discapacitat (2 hores)

- Conéixer la discapacitat visual (2 hores)

- La comunicació de les persones amb discapacitat visual (braille i tiflotecnologia) (2 hores)

- Gossos guia (2 hores)

EXPOSICIÓ PERMANENT LLUÍS BRAILLE:

Hem recollit material diver sobre les ajudes tècniques que utilitzem les persones amb discapacitat visual i el presentem en visites  guiades on es pot interactuar amb alguns d'aquests elements. Aquestes visites es combinen amb xerrades que tenen com a base la conferència "Canviem el xip".

Què és l'AES.cat?


L’Aula d’Estudis Socials és una entitat sense afany de lucre, la finalitat de la qual és la formació dels professionals, estudiants i escolars, així com la de la societat en general, sobre tota mena de problemàtica social, fent però més incidència en el camp de les persones amb disminució. És una entitat sense afany de lucre, inscrita en el registre d’Associacions de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb el número 22.670.

La seva finalitat és la formació dels professionals, estudiants i escolars, així com la de la societat en general, sobre tota mena de problemàtica social, fent però més incidència en el camp de les persones amb discapacitat. A tal fi imparteix cursos relacionats amb el món social: persones amb discapacitat, economia social, tercer món, quart món, marginació, etc. L’Aula d’Estudis Socials s’ha proposat fermament donar a conèixer a tothom la realitat dels diversos col·lectius de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i el tracte adient envers elles.

És per això que ens hem embarcat en un projecte molt ambiciós: El Museu dels Sentits, que vol donar a conèixer als escolars, les seves famílies i a tota la societat el gaudi dels sentits humans, les seves característiques, les causes i conseqüències de les disfuncions orgàniques que els poden afectar i les necessitats, les capacitats de les persones amb discapacitat sensorial i les tècniques i aparells que fan servir per a superar o pal·liar la seva discapacitat. Per raons d'espai i finançament hem començat només per la discapacitat visual, instal·lant a la nostra seu l'Exposició Permanent Lluís Braille, oberta a tothom qui vulgui venir a conèixer-la, però especialment als escolars catalans i els seus professors. També es dirigeix als afectats de discapacitat visual, per tal que coneguin les tècniques i aparells al seu abast.

D'altra banda, els docents que imparteixen els nostres cursos són profunds coneixedors de les seves matèries, tota vegada que, o són persones afectades de les discapacitats de las quals tracten, o bé són especialistes amb una llarguíssima experiència professional. La temàtica dels nostres cursos la considerem fonamental pel desenvolupament de les tasques per les quals es preparen els professionals del món social (psicologia, educació, sanitat, etc; i també advocats, economistes, etc.)

Una característica important de la nostra associació, és que, seguint els seus objectius fundacionals, dedica TOTS els seus beneficis a finançar diverses entitats de caràcter social.