Cursos:

tots els cursos:
CURSOS:

- Curs de formació sobre persones amb discapacitat (30 hores)

- Economia Social i gestió en el Tercer Sector (30 hores)

- Curs d'Introducció al sistema Braille de lectura i escriptura (30 hores)

POSTGRAUS:

- Postgrau en Rehabilitació bàsica per a persones amb discapacitat visual B1+B2+B3 (300 hores)

- Curs d'especialització en Educació per a persones amb discapacitat visual (100 hores)

FORMACIÓ BÀSICA I DIVULGACIÓ:

- Canviem el xip: Les persones amb discapactitat (2 hores)

- Barreres envers la discapacitat (2 hores)

- Conéixer la discapacitat visual (2 hores)

- La comunicació de les persones amb discapacitat visual (braille i tiflotecnologia) (2 hores)

- Gossos guia (2 hores)

EXPOSICIÓ PERMANENT LLUÍS BRAILLE:

Hem recollit material diver sobre les ajudes tècniques que utilitzem les persones amb discapacitat visual i el presentem en visites  guiades on es pot interactuar amb alguns d'aquests elements. Aquestes visites es combinen amb xerrades que tenen com a base la conferència "Canviem el xip".

Titular notícies

Conferència de Mercè Leonhardt al Màster de Rehabilitació

Divendres 17 Febrer 2012


Aquest divendres 17 de febrer ens ha visitat Mercè Leonhard en el marc del Màster de Rehabilitació B1+B2+B3 i ens ha parlat d'allò que s'està fent al nostre país, com a l'Hospital Sant Joan de Déu, i en àmbits de col·laboració internacional, com la Fundació Ramon Martí, en rehabilitació precoç als neonats i nens amb ceguesa o discapacitat visual. Ha respost a les nostres preguntes i en destaquem la necessitat d'aquests nens de conéixer l'espai i, per tant la conveniència d'utilitzar bastons, no tan com a tècnica definida com per a fer d'un "allargador de mà", que identifica posició d'objectes i espais. Importantíssima la relació tàctil amb els pares "que s'han de deixar tocar" i el treball lúdic, perquè és jugant que n'aprenen els nens. També ha remarcat que, en la mesura d'allò possible se'ls ha de tractar amb normalitat, però atenent a les seves característiques individuals, la qual cosa implica que no et tots els casos serà possible ni dessitjable una "integració educacional" forçosa.

Últimes Notícies